Emilie schrijft op

Om organisaties en mensen met elkaar te verbinden*

Goede relaties aangaan en (onder)houden vereist een prettige en toegankelijke communicatie met uw publiek. Duidelijke taal stimuleert het wederzijdse begrip tussen uw onderneming en mensen, intern en extern, waardoor u elkaar (weer) weet te vinden. Ik schrijf op wat u bedoelt en zorg daarmee voor tevreden lezers. Mijn teksten beantwoorden hun vragen, bieden inzicht, stof tot nadenken of zetten aan tot actie.

Onder het motto: eerst luisteren… dan zenden

Kennis, houding en gedrag zijn te sturen. Met een heldere en overtuigende boodschap kunt u mensen in beweging brengen of meer draagvlak creeëren. Ik verdiep me daarom eerst in de relatie tussen uw organisatie en uw doelgroep. Het belang van de ontvanger stel ik voorop. Ik kruip in de huid van de lezer en ga na welke positie, behoeften en kennis die heeft. Dat helpt mij om het communicatiedoel, de insteek van de boodschap, uitwerkingsvorm, toon, taal en stijl goed op elkaar af te stemmen. Daarbij overzie ik diverse standpunten. Met mijn inlevingsvermogen, interviewvaardigheden en de nodige organisatiesensitiviteit kan ik verschillende kanten van een zaak belichten.

In opdracht van bedrijven, overheden en (maatschappelijke) organisaties

Zo werk(te) ik onder meer voor:

Amsterdam UMC, BexerHamstra, CIRCO, Eigen Haard, Gemeente Amsterdam, Gemeente Zuidplas, GGD GHOR Nederland, HAN University, Hay Group, Heineken International, Marxman Advocaten, Mercer Nederland, Microsoft Nederland, Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, Sandenburg Concept Creation, Spierziekten Nederland, VluchtelingenWerk Nederland en Ymere.

Over uiteenlopende onderwerpen

Van bierzaken tot leven met een spierziekte. Van de dialoog tot circulair ondernemen en 21th century skills. In de afgelopen jaren schreef ik regelmatig over HR-thema’s zoals leiderschap, agile, lean en arbeidsvoorwaarden. Maar ook over bewonersparticipatie, vluchtelingen en een drijvende boerderij. Abstract of niet, ik kan een onderwerp soepel en solide presenteren. Ligt een opdracht mij niet, dan ben ik daar eerlijk over en breng ik u in contact met een collega die beter thuis is in de materie.

* Jeukwoord? Cliché? Ook al wordt de term te pas en te onpas gebruikt, zijn betekenis is waardevol. Verbinden is voor mij in de kern gekoppeld aan (h)erkenning, geloofwaardigheid, waardering en vertrouwen, en is nodig voor datgene wat mensen samen willen bereiken.