Over Emilie

‘Ben je me aan het interviewen ofzo?’

Ik viel stil. Het was niet mijn bedoeling haar een ongemakkelijk gevoel te geven. Ons eerste jaar was amper begonnen toen ik na afloop van het hoorcollege massamedia in gesprek raakte met een studiegenoot die de tv-journalistiek in wilde. ‘Waarom ambieer je dat? Wie is je voorbeeld? Waar zou je stage willen lopen?’ Ik wilde van alles weten, tot het haar te gortig werd. ‘Eh nou… dat weet ik allemaal nog niet hoor. Doei! Ik ga sporten.’ 

Waarom?

Mijn ‘verhoor’ was een spiegelmomentje, maar toen wist ik wel zeker dat ik goed zat op de School voor Journalistiek. Ik stel nu eenmaal vragen en ben benieuwd naar details omdat ik wil begrijpen hoe ‘het’ zit of wat mensen beweegt. Waarom denken mensen zoals ze denken, doen ze wat ze doen? Waarom werken dingen op een bepaalde manier of waarom juist niet? Ik heb van oprechte belangstelling mijn beroep gemaakt. Dat ik een vlotte pen had, hoorde ik al van mijn leraar Nederlands op de middelbare school. Tijdens mijn opleiding in Zwolle koos ik voor de richting Bedrijfscommunicatie en heb ik mijn schrijftalent verder verkend. Inmiddels weet ik wanneer ik kan doorvragen en wanneer ik beter de stilte kan laten spreken.

Communicatie kan altijd beter

In 2021 werk ik twintig jaar als tekstschrijver en redacteur. Sinds 2004 als zelfstandig professional onder de naam Lapidair Teksten*. Waarom in de bedrijfscommunicatie? Omdat wij het grootste deel van ons leven hardwerkend doorbrengen en dag in dag uit interacties hebben met bedrijven, organisaties en overheden. Intermenselijke communicatie is al lastig, laat staan die tussen mensen en onpersoonlijke instanties. Dat boeit mij. Communicatie kan altijd beter en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Eigenschappen

  • Realistische optimist, ruimdenkend en geïnteresseerd
  • Goede luisteraar en toegankelijke gesprekspartner; schuw de rol van advocaat van de duivel niet
  • Evenwichtig, nauwgezet en geduldig

Mijn netwerkcapaciteiten, toewijding en creativiteit hebben mij in contact gebracht met uiteenlopende opdrachtgevers. Ik werk goed samen met communicatieadviseurs, collega-tekstschrijvers, vormgevers en fotografen.

Ontdek mij als voice-over en stemacteur

Sinds een tijd bekwaam ik mij in het ambacht van voice-over en stemacteur. Ik volgde opleidingen bij het Voiceovercollege in Amsterdam. Daar werkte ik aan verschillende disciplines: van commercials en voice-responsesystemen tot bedrijfsfilms, audioboeken en tekenfilms. Ontzettend leuk en iets wat ik als tiener al voor ogen had. Ontdek mijn stem bij Emilie spreekt in

* Lapis (m.; lapides) [Lat.], steen

Lapidair (bn.), 1  in steen gehouwen: lapidair schrift, kantige letters, (ook) handschrift dat daar op lijkt; 2 (fig.) zoals past bij inscripties, kort en kernachtig: lapidaire stijl, zich lapidair uitdrukken