Wat

Tekstschrijven en redactie

Uw boodschap voor werknemers, klanten of andere belanghebbenden vertaal ik in aantrekkelijke taal die mensen begrijpen. Ik interview (op locatie, telefonisch of via beeldbellen) en schrijf informatieve artikelen, voorlichtings- en marketingteksten. Die verschijnen op websites, in (digitale) relatiemagazines, nieuwsbrieven, informatiekranten, brochures en jaarverslagen. Maar ook in rapportages, cliënt cases, whitepapers of propositiedocumenten.

Daarnaast schrijf ik voice-overteksten voor audioproducties die ik eventueel ook voor u kan inspreken.

Verslaglegging

Schakel me in voor (zakelijke) bijeenkomsten, inspiratiesessies of onderzoekpanels. De informatie werk ik uit tot een gestructureerd beeldend en boeiend journalistiek verslag.

Redigeren en eindredactie

Ik corrigeer of herschrijf een bestaande tekst volgens een logische opbouw en in een taal die gebruikers snappen. Het geeft mij voldoening om de inhoud zo te bewerken dat de lezer niet meteen na de eerste alinea afhaakt en de auteur er goed mee voor de dag komt. Ghostwriting voor bijvoorbeeld een voorwoord, blog of column doe ik ook.

Redactiebegeleiding

Ik denk mee over de ontwikkeling van het redactionele concept of de bladformule en maak vervolgens werk van de productie: van redactievergadering tot het accorderen van de proefdruk. Daarbij vorm ik de schakel tussen illustratoren, fotografen, vormgever en drukker.

SEO-tekstschrijver

Goed geschreven teksten met uitstekende content scoren hoog bij zoekmachines! Dat durfde ik in het vorige decennium te beweren zonder met mijn ogen te knipperen. Inmiddels weet ik beter. Google’s algoritmes zijn buitengewoon intelligent en gecompliceerd. Duizenden factoren bepalen of een website hoog uitkomt in de zoekresultaten. Daarom richt ik me op het schrijven van teksten die goed scoren bij mensen.

Of ik ook social media doe?

Ik beheer geen sociale mediakanalen in opdracht. Sociale media(campagnes) vormgeven en moderaten is een vak apart. Wie daar heel goed bij kan helpen is Lisette Molenaar.

En schrijftraining?

Nee, ook dat doe ik niet. Daarvoor raad ik aan om een schrijfcursus te volgen bij mijn collega Dennis Rhijnvis van Schrijfvis.